Descriere
Pastrama - mezeluri naturale
Pastrama din piept de rata este un preparat sanatos, cu ingrediente naturale si putine grasimi. Pe langa gustul deosebit, aceasta vine la pachet cu nenumarate avantaje.
Beneficiile carnii de rata
Pe langa faptul ca este delicioasa, carnea de rata este si sanatoasa, recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, nervos si digestiv.
In articolul Carnea de rata – intre da si nu?, PetitCHEF mentioneaza ca aceasta este o buna sursa de proteine, niacina, fosfor, fier, zinc, vitamina B-6 si magneziu, printre altele.
O portie din aceasta carne contine jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina B3 (acid nicotic), seleniu si fier.
Deasemenea, pastrama este o sursa buna de proteine slabe, saraca in grasimi si acizi saturati, precum pieptul de curcan marinat si copt in afumatoare.
O portie de 100g de carne din piept de rata contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime, daca este consumata fara piele.
Pastrama de rata – ingrediente si mod de preparare
Pastrama din piept de rata cu ingrediente naturale este marinata in bait, tinuta la maturat, si in final, coapta in afumatoare.
Pentru a oferi clientilor nostri doar ce e mai bun, baitul nostru contine:
-
- Pentru gust deosebit – cimbru, foi de dafin, rozmarin, sare, piper.
- Savoare – ceapa si usturoi.
Impreuna cu aceste condimente, pastrama din piept de rata este maturata timp de 6 zile, avand timp sa absoarba toate proprietatile si savorile, pentru un produs ca la carte.
Valabilitate pastrama
Termenul de valabilitate a acesteia este de 45 de zile, fiind tratata termic la 90-120°C si depozitata la temperaturi de 0-4°C. Produsul este feliat si vidat in pungi de plastic transparent de uz alimentar, cu greutatea de 100g.
Pastrama de rata poate fi consumata ca atare sau folosita in sandvisuri, omlete, quiche-uri sau tarte. Este sanatoasa si gustoasa, pregatita traditional, amintind de vorba bunicii “mancarea taraneasca putine boale aduce”.
Reviews
There are no reviews yet.