Descriere
Carnati oaie-vita copti in afumatoare
Carnatii exista in toate culturile culinare, incepand ca o modalitate de a conserva carnea cu condimente si fum, ca mai apoi sa fie descoperit gustul deosibit. Pentru ca si noi, ca popor, ii iubim, noi am preparat niste carnati din vita si oaie copti in afumatoare ce vor aparea pe masa din ce in ce mai des, odata gustati.
Ingrediente si mod de servire
Acesti carnati preparati din carne de oaie si vita fac parte din colectia noastra de mezeluri naturale sanatoase, alaturi de un soi de Carnati de capra. Acestia contin ingrediente alese cu grija, pentru gustul carnatilor din copilarie ai bunicilor nostri, de care ne amintim cu ardoare.
De aceea, noi am ales sa adaugam la acesti carnati:
-
- Cimbru;
- Sare si piper negru;
- Paprika dulce si iute;
- Usturoi;
- Maghiran;
- Membrana naturala de ovina.
Ingredientul care aduce savoarea subtila acestor carnati din vita si oaie copti in afumatoare este maghiranul, datorita gustului dulce, floral, si chiar citric.
Legenda spune, conform Kotanyi – Maghiranul ca verdeata aromatica – ca Afrodita, zeita frumusetii si a iubirii, a iesit din mare si a urcat pe insula Cipru.
In acelasi loc a crescut si maghiranul, devenind cunoscut ca planta iubirii, motiv pentru care miresele o purtau sub forma de coroana, pentru fertilitate.
Recomandare de servire
Carnatii se consuma ca atare, si se pot servi la temperatura camerei, dupa plac. Dar, recomandarea noastra este sa fie incalziti in tigaie, fara ulei, sau la gratar.
In acest mod, ei vor fi consumati si apreciati la adevarata lor valoare.
Valabilitate carnati
Desi este un preparat cu 100% ingrediente naturale, termenul de valabilitate este de 45 de zile. Acest lucru este posibil multumita tratamentului termic 90-120°C cu lemn de esenta tare, temperaturii de depozitare intre 0-4°C, si condimentelor alese cu grija.
Tu cum ai gati acesti carnati, in tigaie sau la gratar?
Reviews
There are no reviews yet.