Descriere
Carnati din carne de capra
Acesti carnati de capra sunt destul de rar intalniti si preparati in ultimul timp, ceea ce reprezinta o pieredere pentru iubitorii si cunoscatorii acestui preparat.
De aceea, noi nu puteam sa lasam asemenea gust deosebit sa dispara de pe mesele noastre!
Carnati preparati traditional – ingrediente si valabilitate
Creati cu suflet si ingrediente naturale, acesti carnati nu pot fi altfel decat sanatosi si deliciosi. Noi am folosit in compozitia lor:
-
- Sare si piper negru;
- Paprika dulce si iute;
- Usturoi;
- Nucsoara;
- Apa;
- Membrana de oaie naturala.
Fiind niste carnati in care materia prima este carnea de capra, acestia se pot consuma ca atare, deoarece sunt copti cu lemn de esenta tare in afumatoare.
Precum carnatii din vita si oaie, cei de capra pot fi serviti la termperatura camerei, dar ei devin cu mult mai fascinanti atunci cand sunt pusi pe gratar sau incalziti in tigaie, fara ulei.
Valabilitate
Termenul de valabilitate ai carnatilor este de 45 de zile, datorita:
- Ingredientelor 100% naturale;
- Conservarii prin sare si condimente;
- Tratamentului termic intre 90-120°C;
- Depozitarii la temperaturi joase, 0-4°C.
Carnati din 550-460 i.Hr
Carnatii reprezinta de secole unul dintre preparatele favorite ale lumii. Conform SibiuNews in Lectia De Istorie: Carnatii… Milenari, carnatii erau preparati inca din zorii omenirii, savurati de romani si greci din 550-460 i.Hr.
In 589 i.Hr, metoda de obtinere a acestora a fost consemnata in China, fiind vorba de niste carnati din carne de miel si capra. In Europa, apar atestati pentru prima data in Italia – Lucania, sau Basilicata de azi.
Mai mult, poetul grec, Homer, a mentionat in operele sale “Odiseea” si “Epicharmus” preparatul pe care noi il numim azi carnat.
Pentru ca suntem Romani adevarati, nu exista sarbatoare sau gratar fara carnati, iar acesti carnati de capra preparati traditional vor uimi placut toate gusturile si vor disparea primii de pe masa!
Reviews
There are no reviews yet.